Eriyik Basınç Dönüştürücü Tanımı
11 10 2020

Eriyik Basınç Dönüştürücü Tanımı

Eriyik Basınç Dönüştürücüsü, Plastik hammaddelerin yüksek sıcaklıklara ulaşabildiği işlemlerde erimiş sıvıların basıncını ve sıcaklığını (isteğe bağlı) ölçmek için bir cihazdır 
 
Yüksek sıcaklık (en fazla 900 ℉) bu tür ölçümlerde temel gereksinimlerdir.
 
Soğuk başlangıçlardan kaçının
Üretim başlamadan önce ekstrüder çalışma sıcaklığına getirilmezse hem Eriyik Basınç Sensörü dönüştürücüsü hem de ekstrüder zarar görebilir. Plastiğin katıdan erimiş duruma geçmesi için yeterli bir “bekleme süresi” sağlanmalıdır. Ayrıca, bir dönüştürücü soğuk bir ekstrüderden çıkarılırsa, malzeme dönüştürücü ucuna yapışarak diyaframın yırtılmasına neden olabilir. Dönüştürücüyü çıkarmadan önce, varilin herhangi bir plastik parçanın yumuşak olacağı kadar sıcak olduğundan emin olun.
 
Aşırı baskı yapmayın
Dönüştürücüler% 50 aşırı basınca (nominal maksimum değerin üzerinde) dayanacak şekilde tasarlanmış olsa da, ekstrüzyon çalışma basınçları aralığı için tasarlanmış bir model kullandığınızdan emin olarak riskten kaçının. Önemli bir kural, işleminizdeki anma basıncının iki katına dayanacak şekilde tasarlanmış dönüştürücüler kullanmaktır. Eğer öyleyse, ekstrüderin transdüserin arızalanması için son derece yüksek (ve güvensiz) bir basınç seviyesinde çalışması gerekir.
 

Bizi Yakından Tanıyın

Hizmette kalite sizi bekliyor. Size nasıl yardımcı olabiliriz?

WhatsApp chat
WhatsApp chat