Basınç ve Sıcaklık Kontrolü Nasıl Sağlanır
05 05 2021

Basınç ve Sıcaklık Kontrolü Nasıl Sağlanır

Yaşam içerisinde yer alan kimi durumlar insan yaşamı için büyük risk taşımaktadır. Güvenli ortamı oluşturabilmek adına sürekli kontrol firma ve kişiler için önem taşır. Üretim aşamasında bulunan fabrika gibi ortamlarda bu anlamda risk taşımaktadır. Yüksek Basınç ve Sıcaklık olan ortamlarda bu risk katlanarak devam etmektedir. Bu gibi durumlarda belirli önlemlerin alınması gerekir.

Çalışan güvenliğini sağlamak kanunlar tarafından da şart koşulan bir durum olmaktadır. Eksik malzeme bulundurmak ya da gerekli özeni göstermemek üretici firma için sonradan çok risk taşımaktadır. Ceza alma gibi durumlar bulunur. Basınç ve Sıcaklık Ölçümü için bu noktada tercih edilmesi gereken ürünler Basınç Sensörü Aksesuarları olmaktadır.

Basınç Sensörü Aksesuarları arasında Eriyik Basınç Sensörü, Plastik Basınç Sensörü gibi malzemeler yer alır. Bu malzemeler makine, ürün ya da enjeksiyon makineleri üzerinde ölçümler gerçekleştirir. Ölçüm sırasında herhangi bir riskli durum oluşturmaz. Aksine riskin önüne geçilebilmesi adına tercih edilmektedir. Kişiler aynı zamanda bu kullanım sırasında ürün/makineye zarar vermez. Dolaylı olarak ölçümleri en doğru şekilde saptamaya çalışır.

Model özelliklerine göre Eriyik Basınç Sensörleri farklı alanlarda kullanılmaktadır. Firmamız tarafından satışı gerçekleştirilen Basınç Sensörü Modelleri genel olarak Ekstruder (Ektrüzyon, Extruder) makinelerine uyum sağlamaktadır. Temin edilen Basınç Sensörü malzemeleri katı, sıvı ve gaz halinde bulunan ortam içerisinde sıcaklık ve basınç durumunu algılar. Algılama sonucu bunu sayısal verilere dönüştürür. Bu sayede kontrol sağlanmış olur.

 

Bizi Yakından Tanıyın

Hizmette kalite sizi bekliyor. Size nasıl yardımcı olabiliriz?

WhatsApp chat
WhatsApp chat