Eriyik Basınç Sensörü Ne İşe Yarar
06 02 2021

Eriyik Basınç Sensörü Ne İşe Yarar

Plastik kauçuk ve gıda gibi sektörlerde sıcaklıkların ölçülmesi için kullanılan aletlere Eriyik basınç sensörü denir. Böylelikle üretimin daha verimli olması ve yüksek basınç durumlarından ötürü makinelere hasar verme durumları engellenir. Eriyik Basınç Sensörü ya da Eriyik Basınç Transmitteri yüksek kaliteli ve düşük maliyetli ürün gruplarından oluşur. Birçok alanda ölçüm ve sıcaklığı belirlemek için kullanılan bu aletler cıvalı ölçüm işlemleri de yapabilirler. Gıda ve sağlık sektörlerinde bulunan ürünlerin bir kısmında bu aletler sayesinde yağlı ölçüm işlemleri yapılabilir. Bunun dışında ölçülen değerlerin gösteriminde tercih edilen cihazlarda kontrol cihazları ve dijital ölçüm cihazlar tercih edilebilir. Montaj sırasında dikkate değer olan diğer bir konu ise sensörlerin basınç ölçümü yapan kısımları en uç kısımların montaj sırasında zarar görmemesi gerekir. Bu kısmın zarar görmesi durumunda Eriyik Basınç Sensörü işlevini kaybedip ölçüm yapmayabilir.

Eriyik Basınç Sensörünün Görevleri

Oluşan basıncın fizik kapasitesini elektrik sinyaline çevirir. Dinamik ve yeni yapıları sayesinde bu sensörler iletici sıvıları bulunmayan, transmitterlerden oluşan ve bunlarda sıvı maddelerin basıncının yüksek kalınlıklara sahip olan bir diyafram aracılığıyla hassas silikon elementlere direkt olarak aktarılabilir. Fiziksel tepkimelerin dönüştürülmesi 4 tane piezorezistör ile oluşturulan wheatstone aracılığı mümkün hale gelir. Eriyik Basınç Sensörleri dinamik ve sağlam, doğru ölçüm ve hızlı tepkime sensörlerin modüler yapısından ötürü oldukça basit bir kurulum ve yüksek güvenlik standartlarına uygundur. Yüksek sıcak ortamlarda bile yüksek basınca rağmen görevlerini yerine getiren dinamik yapılı aletlerdir.

Eriyik Basınç Sensörü, çevresel problemlere karşı oldukça duyarlı ve bütün cihazlar ile uyumlu olan, dolum sıvısı ve sıvıdan arındırılan cıvasız eriyik sensörlerini içine alan ürünlerimiz bulunmaktadır. Eriyik Sasınç Sensörleri içsel olarak bir dengelemeye sahip olan opsiyon aracılığıyla transmitterleri, erime sıcaklığının sebep olduğu varyasyonların etkisizleşmesini sağlar. Ayrıca transmitterlerin sebep olduğu basınç sinyali varyasyonları ürettiğimiz son derece dinamik yapıya sahip olan basınç sensörleri tarafından ekarte edilir. Basınç sensörleri elektronik sistemlere eklenmiş olan röle aşırı şekilde basınç oluşması ya da ayarlanmış eşeğin aşılması durumları göz önünde bulundurulup, durum değerlendirme çalışmaları sonucunda değişim sağlanır. Yapısal özelliklerinde bulunan teşhis özellikleri sayesinde dijital elektronik sistem düzenlemesi sayesinde fark yaratır.

Bahsi geçen Eriyik Basınç Sensörü, Eriyik Basınç Transmitteri, Eriyik Basınç Ölçüm Cihazı, Eriyik Basınç Transducer, Plastik Basınç, Melt Pressure Sensor, Melt Pressure, Melt Pressure Transmitter, Eriyik Basınç Sıcaklı Sensörü ve Melt Pressure Transducer olarak da bilinen ürünlerdir.

 

Bizi Yakından Tanıyın

Hizmette kalite sizi bekliyor. Size nasıl yardımcı olabiliriz?

WhatsApp chat
WhatsApp chat